Dietske van 't Seijzenbrook


Welkom op de blog van Grote Münsterlander kennel 'Van het Zonnebeekbos'.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik, Linda Louwman, al Grote Münsterlanders om mij heen.
Van huis uit hebben wij al zolang dit geweldige ras gehad.
In 1995 heb ik mijn eerste eigen Grote Münsterlander gekocht waar ik in 1999 de Nimrod mee gehaald heb met een 5e plek en daardoor een AA diploma in de pocket heb.
Met haar heb ik het A nestje gefokt.

Sinds 2010 heb ik Dietske van 'tt Seijzenbrook, met haar heb ik 3 nestjes gefokt.
Dietske is een super jachthond en heerlijke huishond.
Met haar heb ik de VJP met 73 punten en de HZP met 185 punten behaald. Daarnaast heeft ze op de jachthonden proeven schitterende diploma's behaald. Haar hoogst behaalde diploma is een A map met 559 punten en een 2e prijs. Dietske heeft haar werk gedaan en mag nu nog genieten van de vele jachtdagen die mogen komen. Ze draagt haar taken over aan haar dochter uit het 2e nestje Castra van het Zonnebeekbos.

Castra is een geweldige hond om mee te werken op de proeven en tijdens de jacht. Daarnaast is ze een echte gezinshond. Met haar hoop ik ook ver te komen op de jachthondenproeven. Ook zij heeft de Duitse proeven erg goed gedaan. De VJP heeft ze behaald met 75 punten en een 2e plek. De HZP heeft ze behaald met 185 punten. In 2017 heeft ze 2 SJP's B gelopen, een 1e en een 2e plek.

Duron is een reu uit het laatste nest van Dietske. Castra en Duron hebben beide dezelfde vader: Nick von Hoxfeld.
Met 10 weken kwam Duron bij ons terug vanwege de gezondheid van de eigenaar. We hebben toen besloten dat Duron naar vrienden ging en dat we beide eigenaar blijven.
Duron train ik 1x in de week en woont bij dhr en mevr Boers.
Duron heeft een VJP met 77 punten behaald en daarbij een 2e plek.

Mijn doel is om op een zo goed mogelijke manier goede, gezonde en gepassioneerde jachthonden te fokken.
Daarbij staat de socialisatie bij mij hoog in het vaandel.
Ik fok via de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging) en de honden voldoen daarom aan het Verenigings Fok Reglement.


Mocht u meer informatie willen:
mail: w.j.vd.veen@hetnet.nl
tel: 053-4768324 / 06-22241162


27-04-2013

Ik ga van mijn geloof.

Tja jullie zullen wel denken hoezo van haar geloof!!
Nouououou we hebben gezinsuitbreiding. Een duitse staande draadhaar!!!! Ik heb altijd gezegd ooit wil ik een duitse staande draadhaar, en nou per toeval heb ik er een. Ze heeft zooooooveeeeeeeel energie, teveel voor haar vorige eigenaar.  Ze is super gaaf maar heeft echt leiding nodig! En zoals jullie mij kennen ga ik mijn uiterste best doen om er een goede hond van te maken, we zijn gelijk naar jachttraining gegaan. Zo'n hond moet werken. Ik heb haar natuurlijk al ca anderhalve maand thuis gehad van het winter om haar het een en ander bij te brengen, dus ze kent al wel wat. Wilfried en ik hebben altijd gezegd niet meer dan 2 honden!! En dan werk ik ook nog met alle 3. Ik bekijk het allemaal wel, zal wel goed komen!! Ik ben alleen gestopt met de training voor Yenna, ik kan haar thuis ook goed trainen, en als Dietske loops is (wat ze eerdaags weer moet worden) kan ik Yenna weer meenemen.
Bella over water.
Aan de overkant gooien ze een "nepeend"op.

Wat klopt er niet aan de foto???? Haha, kijk naar de trui. 

Opgehaald, netjes!!! Knappe hond!!!!!
Omdat ze achter reeën aan zou kunnen gaan doe ik wel
een correctie band om.
Dit kun je absoluut niet hebben, niet goed voor mij
en zeker niet voor de hondenschool waar ik train met haar.
Ik gebruik deze nooit voor de training op zich!!!!!