Dietske van 't Seijzenbrook


Welkom op de blog van Grote Münsterlander kennel 'Van het Zonnebeekbos'.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik, Linda Louwman, al Grote Münsterlanders om mij heen.
Van huis uit hebben wij al zolang dit geweldige ras gehad.
In 1995 heb ik mijn eerste eigen Grote Münsterlander gekocht waar ik in 1999 de Nimrod mee gehaald heb met een 5e plek en daardoor een AA diploma in de pocket heb.
Met haar heb ik het A nestje gefokt.

Sinds 2010 heb ik Dietske van 'tt Seijzenbrook, met haar heb ik 3 nestjes gefokt.
Dietske is een super jachthond en heerlijke huishond.
Met haar heb ik de VJP met 73 punten en de HZP met 185 punten behaald. Daarnaast heeft ze op de jachthonden proeven schitterende diploma's behaald. Haar hoogst behaalde diploma is een A map met 559 punten en een 2e prijs. Dietske heeft haar werk gedaan en mag nu nog genieten van de vele jachtdagen die mogen komen. Ze draagt haar taken over aan haar dochter uit het 2e nestje Castra van het Zonnebeekbos.

Castra is een geweldige hond om mee te werken op de proeven en tijdens de jacht. Daarnaast is ze een echte gezinshond. Met haar hoop ik ook ver te komen op de jachthondenproeven. Ook zij heeft de Duitse proeven erg goed gedaan. De VJP heeft ze behaald met 75 punten en een 2e plek. De HZP heeft ze behaald met 185 punten. In 2017 heeft ze 2 SJP's B gelopen, een 1e en een 2e plek.

Duron is een reu uit het laatste nest van Dietske. Castra en Duron hebben beide dezelfde vader: Nick von Hoxfeld.
Met 10 weken kwam Duron bij ons terug vanwege de gezondheid van de eigenaar. We hebben toen besloten dat Duron naar vrienden ging en dat we beide eigenaar blijven.
Duron train ik 1x in de week en woont bij dhr en mevr Boers.
Duron heeft een VJP met 77 punten behaald en daarbij een 2e plek.

Mijn doel is om op een zo goed mogelijke manier goede, gezonde en gepassioneerde jachthonden te fokken.
Daarbij staat de socialisatie bij mij hoog in het vaandel.
Ik fok via de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging) en de honden voldoen daarom aan het Verenigings Fok Reglement.


Mocht u meer informatie willen:
mail: vanderveen.linda@icloud.com
tel: 053-4768324 / 06-22241162


22-02-2013

Vossenjacht/ logeetjes

We zijn voor het eerst mee geweest op vossenjacht. Ze vroegen of ik alletwee de honden mee wou nemen omdat ze zoveel mogelijk verstoring wilde hebben. Nou dat laten we ons geen 2 keer vragen!!!
Het was heel gaaf, veel wild gezien, fazanten, hazen en reeën. Het was op een oude vuilnisbelt met heel veel bramen waar voor ons geen doorkomen aan was, maar gelukkig hadden we daar de honden voor. Ze gingen alletwee heel goed door de bramen.(kreeg er zelf complimentjes voor, dat hadden ze niet verwacht van Grote Munsterlanders, zo zie je maar weer!!) Ze hebben wel op een vos geschoten, maar helaas niet geraakt??? Niet teruggevonden in ieder geval, een andere hond ging heel kort op het spoor, wij waren te ver af, later nog wel geprobeerd, maar helaas ook geen spoor meer, dus toch mis???
Yenna


Dietske

Dietske aan het zoeken.

Yenna staat voor op een fazant,
dit is een mooie foto om een indruk te krijgen van de gigantische
bramen struiken.

We hebben momenteel logeetjes, een geweldige Duitste Staande Draadhaar, ik ben helemaal verliefd op haar. Draadharen vind ik altijd al mooi ze heet Bella.
Yenna, Bella en Dietske.

En hier is het andere logeetje Sem. Sem is een kruising van meerdere springerspaniels, labrador en zelfs een border collie, ze is super lief en heeeeeeeeel speels.
Bella, Dietske, Yenna en Sem.

Dat is moeilijk, maar moet wel van mij, afliggen.
Terwijl ik de konijnen aan het voeren ben moeten ze van mij afliggen.
Vooral Bella zit vol passie en is niet opgegroeid met tamme konijnen,
het is wel gelijk een goede oefening.