Dietske van 't Seijzenbrook


Welkom op de blog van Grote Münsterlander kennel 'Van het Zonnebeekbos'.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik, Linda Louwman, al Grote Münsterlanders om mij heen.
Van huis uit hebben wij al zolang dit geweldige ras gehad.
In 1995 heb ik mijn eerste eigen Grote Münsterlander gekocht waar ik in 1999 de Nimrod mee gehaald heb met een 5e plek en daardoor een AA diploma in de pocket heb.
Met haar heb ik het A nestje gefokt.

Sinds 2010 heb ik Dietske van 'tt Seijzenbrook, met haar heb ik 3 nestjes gefokt.
Dietske is een super jachthond en heerlijke huishond.
Met haar heb ik de VJP met 73 punten en de HZP met 185 punten behaald. Daarnaast heeft ze op de jachthonden proeven schitterende diploma's behaald. Haar hoogst behaalde diploma is een A map met 559 punten en een 2e prijs. Dietske heeft haar werk gedaan en mag nu nog genieten van de vele jachtdagen die mogen komen. Ze draagt haar taken over aan haar dochter uit het 2e nestje Castra van het Zonnebeekbos.

Castra is een geweldige hond om mee te werken op de proeven en tijdens de jacht. Daarnaast is ze een echte gezinshond. Met haar hoop ik ook ver te komen op de jachthondenproeven. Ook zij heeft de Duitse proeven erg goed gedaan. De VJP heeft ze behaald met 75 punten en een 2e plek. De HZP heeft ze behaald met 185 punten. In 2017 heeft ze 2 SJP's B gelopen, een 1e en een 2e plek.

Duron is een reu uit het laatste nest van Dietske. Castra en Duron hebben beide dezelfde vader: Nick von Hoxfeld.
Met 10 weken kwam Duron bij ons terug vanwege de gezondheid van de eigenaar. We hebben toen besloten dat Duron naar vrienden ging en dat we beide eigenaar blijven.
Duron train ik 1x in de week en woont bij dhr en mevr Boers.
Duron heeft een VJP met 77 punten behaald en daarbij een 2e plek.

Mijn doel is om op een zo goed mogelijke manier goede, gezonde en gepassioneerde jachthonden te fokken.
Daarbij staat de socialisatie bij mij hoog in het vaandel.
Ik fok via de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging) en de honden voldoen daarom aan het Verenigings Fok Reglement.


Mocht u meer informatie willen:
mail: w.j.vd.veen@hetnet.nl
tel: 053-4768324 / 06-22241162


14-06-2012

Nog even oefenen met wild

Nog een paar dagen en dan gaan de eerste puppy's weg!!!
Het zal wel even slikken zijn maar ze zijn ook toe aan  nieuwe ervaringen. We kunnen ze niet meer in de ren op het gras zetten want daar klimmen er al heel wat gewoon overheen. Vandaag heb ik met sommige al geoefend aan een riempje maar... helaas, geen foto's want ik was alleen. Sommige pups blijven wat langer omdat dat beter uitkomt bij de eigenaar, dus gelukkig kunnen ook wij er langzaam aan wennen dat we helemaal geen puppy's meer hebben, voor Dietske ook fijn.
Ik heb mijn best gedaan om de puppy's zo sociaal mogelijk op te voeden en ze met alle wildsoorten in aanraking te brengen en ook daar een stukje "jachtsocialisatie" in mee te geven. Ik ben heel blij met de puppykopers, ze gaan of de jacht in of lekker als gezinshond die wel op jachtcursus gaan. Met alle honden wordt wat gedaan en dat is voor een Grote Münsterlander toch wel een must!!

Baruch met fazant

Bria aan de staart Branie ernaast

Belle

Byzoe
 
Betze

Buckley

Brando

Branie neemt het haasje in pantykous mee.

Babbe