Dietske van 't Seijzenbrook


Welkom op de blog van Grote Münsterlander kennel 'Van het Zonnebeekbos'.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik, Linda Louwman, al Grote Münsterlanders om mij heen.
Van huis uit hebben wij al zolang dit geweldige ras gehad.
In 1995 heb ik mijn eerste eigen Grote Münsterlander gekocht waar ik in 1999 de Nimrod mee gehaald heb met een 5e plek en daardoor een AA diploma in de pocket heb.
Met haar heb ik het A nestje gefokt.

Sinds 2010 heb ik Dietske van 'tt Seijzenbrook, met haar heb ik 3 nestjes gefokt.
Dietske is een super jachthond en heerlijke huishond.
Met haar heb ik de VJP met 73 punten en de HZP met 185 punten behaald. Daarnaast heeft ze op de jachthonden proeven schitterende diploma's behaald. Haar hoogst behaalde diploma is een A map met 559 punten en een 2e prijs. Dietske heeft haar werk gedaan en mag nu nog genieten van de vele jachtdagen die mogen komen. Ze draagt haar taken over aan haar dochter uit het 2e nestje Castra van het Zonnebeekbos.

Castra is een geweldige hond om mee te werken op de proeven en tijdens de jacht. Daarnaast is ze een echte gezinshond. Met haar hoop ik ook ver te komen op de jachthondenproeven. Ook zij heeft de Duitse proeven erg goed gedaan. De VJP heeft ze behaald met 75 punten en een 2e plek. De HZP heeft ze behaald met 185 punten. In 2017 heeft ze 2 SJP's B gelopen, een 1e en een 2e plek.

Duron is een reu uit het laatste nest van Dietske. Castra en Duron hebben beide dezelfde vader: Nick von Hoxfeld.
Met 10 weken kwam Duron bij ons terug vanwege de gezondheid van de eigenaar. We hebben toen besloten dat Duron naar vrienden ging en dat we beide eigenaar blijven.
Duron train ik 1x in de week en woont bij dhr en mevr Boers.
Duron heeft een VJP met 77 punten behaald en daarbij een 2e plek.

Mijn doel is om op een zo goed mogelijke manier goede, gezonde en gepassioneerde jachthonden te fokken.
Daarbij staat de socialisatie bij mij hoog in het vaandel.
Ik fok via de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging) en de honden voldoen daarom aan het Verenigings Fok Reglement.


Mocht u meer informatie willen:
mail: w.j.vd.veen@hetnet.nl
tel: 053-4768324 / 06-22241162


01-06-2012

Stofzuigen

De puppy's zijn verhuisd naar een ander gedeelte van het huis omdat het wel heel vies werd in huis met negen puppy's die poepen en plassen. Vooral 's morgens lag er heel veel van de nacht, als Dietske er dan overheen sprong kregen we allemaal poepsporen in huis, dus tijd om te verhuizen. Eén deze dagen zal ik daar ook wat foto's van maken. Ondertussen mogen ze natuurlijk wel geregeld even in huis.
Ik moest nog even schoonmaken en had de deur open staan, gezellig kwamen alle puppy's naar binnen en geen enkel pupje was bang van het lawaai van de stofzuiger. De ene keer ging de ene pup een kijkje nemen en daarna eens een andere. Een paar brokjes bij de stofzuiger die lawaai maakt en het is helemaal leuk. Bang zijn ze er in ieder geval niet voor.


Samen met mama, de stofzuiger maakt ondertussen veel lawaai.
De puppy's zijn heel moe geworden van al die indrukken en vallen lekker in de mand
van Dietske en Yenna in slaap.

Het kussen ligt ook lekker.
vlnr: Bria, Baruch en Brando.

Betze zit bij mij terwijl ik aan het schoonmaken ben.

Deze vond ik wel zo leuk!!!
Buckley