Dietske van 't Seijzenbrook


Welkom op de blog van Grote Münsterlander kennel 'Van het Zonnebeekbos'.

Vanaf mijn 11e jaar heb ik, Linda Louwman, al Grote Münsterlanders om mij heen.
Van huis uit hebben wij al zolang dit geweldige ras gehad.
In 1995 heb ik mijn eerste eigen Grote Münsterlander gekocht waar ik in 1999 de Nimrod mee gehaald heb met een 5e plek en daardoor een AA diploma in de pocket heb.
Met haar heb ik het A nestje gefokt.

Sinds 2010 heb ik Dietske van 'tt Seijzenbrook, met haar heb ik 3 nestjes gefokt.
Dietske is een super jachthond en heerlijke huishond.
Met haar heb ik de VJP met 73 punten en de HZP met 185 punten behaald. Daarnaast heeft ze op de jachthonden proeven schitterende diploma's behaald. Haar hoogst behaalde diploma is een A map met 559 punten en een 2e prijs. Dietske heeft haar werk gedaan en mag nu nog genieten van de vele jachtdagen die mogen komen. Ze draagt haar taken over aan haar dochter uit het 2e nestje Castra van het Zonnebeekbos.

Castra is een geweldige hond om mee te werken op de proeven en tijdens de jacht. Daarnaast is ze een echte gezinshond. Met haar hoop ik ook ver te komen op de jachthondenproeven. Ook zij heeft de Duitse proeven erg goed gedaan. De VJP heeft ze behaald met 75 punten en een 2e plek. De HZP heeft ze behaald met 185 punten. In 2017 heeft ze 2 SJP's B gelopen, een 1e en een 2e plek.

Duron is een reu uit het laatste nest van Dietske. Castra en Duron hebben beide dezelfde vader: Nick von Hoxfeld.
Met 10 weken kwam Duron bij ons terug vanwege de gezondheid van de eigenaar. We hebben toen besloten dat Duron naar vrienden ging en dat we beide eigenaar blijven.
Duron train ik 1x in de week en woont bij dhr en mevr Boers.
Duron heeft een VJP met 77 punten behaald en daarbij een 2e plek.

Mijn doel is om op een zo goed mogelijke manier goede, gezonde en gepassioneerde jachthonden te fokken.
Daarbij staat de socialisatie bij mij hoog in het vaandel.
Ik fok via de NGMV (Nederlandse Grote Munsterlander Vereniging) en de honden voldoen daarom aan het Verenigings Fok Reglement.


Mocht u meer informatie willen:
mail: w.j.vd.veen@hetnet.nl
tel: 053-4768324 / 06-22241162


24-06-2012

Puppy jachtcursus

Omdat ik mijn taak nogal serieus op me neem als fokker zijnde, ben ik met de puppy's naar jachtcursus gegaan. Het zou namelijk wel heel jammer zijn als je deze belangrijke periode zomaar overslaat omdat ze pas later terecht kunnen bij de nieuwe eigenaren. Het socialiseren met andere honden is heel erg belangrijk op deze leeftijd en je kunt ze nu het beste zoveel mogelijk aanleren.
Frank en Ilse zijn meegegaan om te helpen de puppy's vast te houden. Als ik aan de beurt was hebben we steeds puppy's geruild.

Frank en Ilse met de puppy's, we moeten nog even
wachten voor we gaan beginnen.

Apport, Branie aan het werk.

Brando brengt het apportje.

Bria aan het volgen, wat een lekker ding.

Zo worden ze naar de overkant gebracht.
Ik roep ze en dan komen ze door het water naar me toe lopen. Ze moeten ook een stukje zwemmen.
Hier geef ik Brando.

Branie zwemt naar me toe.

Als ze bij me zijn krijgen ze lekker pens.
Branie.

Bria zwemt, knap he!!!!
Branie, Bria en Brando hebben het super gedaan. We hebben de af-oefening gedaan, vooruit sturen, volgen, een apport, aandachtsoefening en ze hebben gezwommen met de poten onder water als een volleerde zwemmer. (puppy's die nog niet vaak gezwommen hebben willen nog wel eens met de poten boven water flapperen, maar alle drie de pups deden het super alsof ze nog nooit anders hadden gedaan) Ik was in ieder geval super trots op ze.